Nytt sto

I lördags var vi och hämtade ett nytt sto. Ming heter hon och är e: Stanford, ue: Ganesco.
Hon är världens snällaste och uppför sig exemplariskt. Planen är att betäcka henne med Figaro R.
När man ser henne röra sig i hagen får man nästan rysningar. Hennes trav är så luftig och fin. Ibland går hon t.o.m. i passage. Hon har en väldigt välformad överlinje.


Chivas föl kom 2012-05-16

Då kom så det sista fölet för i år. Fölningen gick bra men jag fick hjälpa till att dra för att den lilla skulle komma ut. När hon skulle stå hade hon så långa ben att det blev till att hjälpa henne upp efter någon timma.
Chivas skötte sig jättebra men hon hade ont i ljuvret första dagarna så jag fick hjälpa lite för att vara säker på att fölet fick i sig ordentligt.
Det blev ett fint och nätt litet fuxfärgat stoföl som ska heta Firefly. Detta för att hon är väldigt "eldig" och flyger omkring överallt. ;-)
Hon är e: Warsteiner och jag måste säga att hon har fin spänst i sitt steg.

Bilder på godingarna.

Candys föl Bambina! (e: Aerline H)
Veronas föl Gry! (e: Cohiba)

Två små inatt!

Så kom då första fölet på vårt stuteri. Verona fick ett litet stoföl som ska heta Gry! Tätt efter samma morgon kom det ännu ett stoföl från Candy som ska heta Bambina.
Här går man och väntar och väntar och så kommer det två samma natt :) Det är helgalet. Allt har gått bra och de mår bra båda två. Jag lägger ut bilder både här och på hemsidan så fort jag kan.

RSS 2.0